Nederlands (Nederland) English (United Kingdom) Deutsch (Deutschland)
  • darkblurbg

Toepassingen

De redoxflow batterij van Redox Storage Solutions biedt tal van mogelijkheden in energiemanagement voor bedrijven, woningcorporaties, wooncollectieven, overheden en zelfs particulieren.

Zakelijke toepassingen

Eigen energie opslaan om het rendement van de eigen energie-installatie sterk te vergroten. Zeer geschikt voor collectieve woonvormen (huizenblokken, flats).

Profiteren van het prijsverschil tussen hoog en laag tarief door op laag tarief stroom van het net op te slaan en deze tijdens piektijden te gebruiken.

Een batterijsysteem maakt het rendabel twee- tot driemaal zoveel duurzame energiebronnen te installeren.

De batterij kan dienen als back up en bron van (snelle) noodstroom.

Voor boerderijen, afgelegen bedrijfslocaties, campings of andere locaties met zonnepanelen of windturbines, is de redoxflow batterij de ideale manier om zelfstandig te kunnen opereren van het net.

Redoxflow batterijen verdragen intensief gebruik per etmaal en zijn daardoor zeer geschikt bij snellaadstations.

De batterij is zeer geschikt om de capaciteitskosten die de netbeheerder in rekening brengt te verlagen (peak shaving).

Particulieren

Ook voor huiseigenaren wordt energieopslag voor de woning steeds interessanter. Zelf opgewekte elektriciteit is op elk moment van de dag beschikbaar, er kunnen ’s nachts een of meerdere auto’s mee worden opgeladen en de bewoners hebben geen last meer van stroomstoringen op het net. Voor zakelijke toepassingen aan huis is een batterij nu al rendabel door de mogelijkheden van versnelde afschrijving en investeringsaftrek.