Nederlands (Nederland) English (United Kingdom) Deutsch (Deutschland)
  • darkblurbg
    BETROUWBAAR, KRACHTIG, VEILIG
  • darkblurbg
    SCHAALBAAR, DUURZAAM, MET HOOG RENDEMENT

Waarom kiezen voor de Vanadium-batterij van Redox Storage Solutions?

Betrouwbare en bedrijfszekere energieopslag

De batterijtechnologie van Redox Storage Solutions is zeer stabiel en bedrijfszeker. Het elektrolyt gaat minstens 20 jaar mee en kan meer dan 20.000 keer (volledig!) ontladen worden, zonder verlies van capaciteit. De meest efficiënte Lithium Ion-opslagsystemen gaan 10 jaar mee en hebben dan nog maar 80% capaciteit over.

Hoog rendement voor uw zonnepanelen, windturbines en biomassa-installatie

Als eindgebruiker kan uw eigen energieverbruik uit duurzame bronnen stijgen van 30% naar 80%. Dit vergroot uw rendement van uw PV-, wind- of biomassa-installatie navenant en maakt het aantrekkelijk deze op te schalen. Door de lange levensduur en de mogelijkheid volledig te kunnen ontladen zonder capaciteitsverlies, heeft de Vanadium Redoxflow batterij een veel lagere kilowattuurprijs dan Lithium Ion-varianten.

Een schaalbaar systeem voor elke toepassing

Redoxflow batterijen zijn eenvoudig naar uw specifieke wensen samen te stellen. De stacks (die het vermogen leveren) en de tanks met elektrolyt (die de capaciteit bepalen), zijn beide onafhankelijk van elkaar te schalen. In één unit kunnen 1 tot 6 stacks, goed voor 2,5 kW tot 15 kW vermogen. De capaciteit kan oplopen van 13kWh per module tot 300 kWh. Voor industriële toepassingen zijn meerdere units eenvoudig te koppelen.

Een compact ontwerp voor nog beter rendement

Redox Storage Solutions maakt gebruik van het beste ontwerp in redoxflowtechnologie.  Onderzoekers van Fraunhofer Umsicht in Oberhausen hebben de cellen waaruit de stacks zijn opgebouwd 2 tot 3 mm dik weten te maken (was 8 tot 10 mm). De stacks zijn daardoor veel compacter en de kostprijs is nu vergelijkbaar met Lithium Ion batterijen.

100% brand- en explosieveilig

Als veiligheid voor alles gaat, heeft Redox Storage Solutions voor u de beste opslagmethode voor energie. De redoxflow batterij is op waterbasis en is daardoor onbrandbaar. Explosiegevaar is nihil.

Duurzame energie in een milieuvriendelijk systeem

Vanadium Redoxflow batterij verhoogt het rendement van duurzame energieopwekking en levert zo een bijdrage aan een samenleving met een kleinere CO2 footprint. Het Vanadium-elektrolyt is bovendien na aan het eind van de levensduur volledig her te gebruiken. Verder produceert het CO2-emissie-vrije systeem geen geluid.

Hoogwaardig systeem met de beste partners

Redox Storage Solutions werkt met hoogwaardige componenten en met de beste partners. Onze opslagsystemen zijn ontwikkeld in Duitsland bij het gerenommeerde Fraunhofer Umsicht. De assemblage van de batterijen vindt plaats bij VDL Modules BV in Helmond. Redox Storage Solutions levert de systemen turn-key op met een compleet pakket aan diensten, waaronder de installatie, ontlaadtesten, onderhoud en milieuverantwoorde afvoer van uw oude batterijen.