Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg
    BETROUWBAAR, KRACHTIG, VEILIG
  • darkblurbg
    SCHAALBAAR, DUURZAAM, MET HOOG RENDEMENT

Voordelen van de Vanadium-batterijen van Redox Storage Solutions

Betrouwbare en bedrijfszekere energieopslag

De batterijtechnologie van Redox Storage Solutions is zeer stabiel en bedrijfszeker. Het elektrolyt gaat in principe oneindig mee en de batterij kan meer dan 20.000 keer (volledig!) geladen en ontladen worden, zonder verlies van capaciteit. De meest efficiënte Lithium Ion-opslagsystemen gaan 10-12 jaar mee en hebben maar tot maximaal 80% van de capaciteit beschikbaar. Bovendien worden de Lithium Ion batterijen meestal na 8 tot 10 jaar vervangen omdat de capaciteit te veel gedaald is.  

Hoog rendement uit uw zonneparken en panelen en windturbineparken

Als eindgebruiker kan uw eigen energieverbruik uit duurzame bronnen stijgen van 30% naar 80%. Dit vergroot uw rendement van uw PV-, wind- of biomassa-installatie navenant en maakt het aantrekkelijk deze op te schalen. Door de lange levensduur en de mogelijkheid volledig te kunnen ontladen zonder capaciteitsverlies, heeft de Vanadium Redoxflow batterij een veel lagere kilowattuurprijs dan Lithium Ion-varianten.

Een schaalbaar systeem voor elke toepassing

Redoxflow batterijen zijn eenvoudig naar uw specifieke wensen samen te stellen. De stacks (die het vermogen leveren) en de tanks met elektrolyt (die de capaciteit bepalen), zijn beide onafhankelijk van elkaar te schalen. De kleinere systemen beginnen bij 2 kW vermogen oplopend naar 16kW tot uiteindelijk meerdere 100kW voor de grotere energieopslag systemen. In dat geval worden vaak meerdere modules aan elkaar gekoppeld om meer vermogen en capaciteit ter beschikking te hebben. 

De grote industriële VRFB-systemen beginnen bij 250 kW met 1MWh capaciteit en worden als container geleverd. De gewenste schaalgrootte kan eenvoudig naar wens van de opdrachtgever samengesteld worden. Zie daarvoor bijvoorbeeld de website van onze partner www.cellcube.com.

Een compact ontwerp voor nog beter rendement

Redox Storage Solutions maakt gebruik de beste ontwerpen in redoxflowtechnologie.  De stacks zijn door slim design en technologie veel compacter en de kostprijs van de vermogenscomponent is nu vergelijkbaar met die van Lithium Ion batterijen.

100% brand- en explosieveilig

Als veiligheid voor alles gaat, heeft Redox Storage Solutions voor u de beste opslagmethode voor energie. De redoxflow batterij is op waterbasis en is daardoor onbrandbaar. Explosiegevaar is nihil. Vanwege de extreem hoge veiligheidseisen aan de veel brandgevoeligere Lithium-ion batterijsystemen bereikt u met VRFB-systemen een hogere energiedichtheid zodra met containers wordt gewerkt.

Duurzame energie in een milieuvriendelijk systeem

VRFB-systemen verhogen het rendement van duurzame energieopwekking en leveren zo een bijdrage aan een samenleving door een kleinere CO2-footprint. Diverse onafhankelijke Life Cycle Assessments tonen aan dat VRFB de meest duurzame manier van opslag is. Het Vanadium-elektrolyt is bovendien aan het einde van de levensduur – bij regelmatig onderhoud - volledig her te gebruiken. Verder produceert het CO2-emissie-vrije systeem geen geluid.

Hoogwaardig systeem met de beste partners

Redox Storage Solutions werkt samen met de beste Europese partners, zoals Enerox/ Cellcube GmbH en Volterion GmbH. Deze opslagsystemen zijn ontwikkeld in Oostenrijk en Duitsland. Redox Storage Solutions levert de systemen turn-key op met een compleet pakket aan diensten, waaronder de installatie, ontlaadtesten, onderhoud, monitoring en de milieuverantwoorde afvoer van uw gebruikte VRFB-systemen.